Home > Support > Knowledge Base
Knowledge Base
 
Reset Search
Search
 

 

Knowledge

M10 is connected but S/N, Version numbers are not found in Dashboard

« Go Back

Information

 
Problem Resolution

You might be using old version of Dashboard and you have an old firmware on M10.

Use C:\Program Files\Digi\Digi m10 JumpStart Kit\tools\m10UpgradeUtility.exe tool in your PC to upgrade modem firmware.
Latest firmware can be found in http://www.digi.com/support/productdetail?pid=4145&type=documentation
2.0.0.6 > http://ftp1.digi.com/support/patches/m10/m10CoreModem_2006.ldr

After upgrade, uninstall Digi Dashboard completely.
Go to regedit and delete

If Win 7(64-bit) -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Digi\Digi m10 JumpStart Kit
If Win 7(32-bit) -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Digi\Digi m10 JumpStart Kit
Note :- Windows 7 is not officially supported , but you can work by starting it in Win XP Compaitability mode
If win XP -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Digi\Digi m10 JumpStart Kit

Download http://ftp1.digi.com/support/patches/m10/Setup_1300.exe and install.
For Windows XP, 2003, and Vista (32bit only)

If you still have issues download any serial terminal application like “Hyperterminal” or “Teraterm” and connect M10’s Debug port in 115200 baudrate.
Turn on module and in serial console do 2<enter>48<enter>0<enter> , which will do a factory restore on module.

Connect M10 using USB cable and start Dashboard.

Feedback

 

Was this article helpful?


   

Feedback

Please tell us how we can make this article more useful.

Characters Remaining: 255